Ta reda på i vilket skick avloppen i din villa/radhus är

Boka en kostnadsfri rörinspektion

Relining

på bara 4 dagar!

Blogg

Relining eller relining

Många tror att relining är en typ av metod men relining är ett gemensamt namn för olika metoder att invändigt renovera eller förnya bl.a. befintliga avloppsledningar i radhus, villor och fastigheter. I denna blogg går vi igenom allt som har med den innovativa metoden för avloppsrenovering att göra!

Läs mer

Teoretisk livslängd på avloppsrör i gjutjärn

För att ett rör ska korrodera eller rosta krävs syre och fukt vilket det finns gott om i ett avloppsrörs omgivning. Äldre gjutjärnsrör har i regel inte invändigt korrosionsskydd från början eller så har det med tiden nötts bort. Gjutjärnsrör innehåller en hög andel kol jämfört med t.ex. rostfritt stål.

Läs mer

Kluckande ljud från avloppet

Avloppet är det som bara ska fungera och man helst av allt inte vill ha problem med. Det är lätt att man bara låter avloppet vara då det upplevs som äckligt. Att skjuta på problemet innebär också att man för eller senare stöter på problem i form av att det börjar komma kluckande ljud, vattnet rinner sakta eller att det börjar lukta

Läs mer

Kostnad för relining, allt du behöver veta och prisexempel

Kostnaden för relining beror på många olika faktorer, i denna blogg går vi igenom faktorerna och ger prisexempel på avloppsrenovering med relining.

Läs mer

Viktiga råd och tips till dig som husägare om era avloppsstammar

Vi skall i denna blogg enkelt försöka hjälpa er att komma vidare och svara på vad ni bör tänka i er kommande renovering av era avloppsrör i er villa eller radhus genom relining eller rörinfodring som man även säger ibland. Här finns faktainformation och tips och råd som vi hoppas kunna ge er guidning på vägen mot en lyckad avloppsrenovering

Läs mer

Relining eller stambyte, vilket ska man välja?

Relining är ett alternativ till stambyte som medför ett mindre ingrepp i fastigheten. För att kunna ta ställning till om det går att utföra relining av avloppsstammarna, eller om ett fullständigt stambyte är nödvändigt, behöver man göra en rörinspektion.

Läs mer

3 enkla steg att gör en underhållsplan

3 enkla steg att gör en underhållsplan Det första man bör göra innan man köper ett hus eller påbörjar renoveringar av befintligt hus är att sätta ihop en underhållsplan för framtida underhållsbehov av sitt hus.

Läs mer

Relining – det miljövänliga alternativet

Förutom många andra fördelar med relining framför stambyte, är det dessutom snällare mot miljön. Vi berättar varför!

Läs mer

Fixa avloppet snabbare – och mycket billigare

Att förnya avloppsrören i huset är förr eller senare oundvikligt, och innebär ofta långvariga och dyra stambyten. Samtidigt finns det enklare och billigare alternativ i form av vår relining – som dessutom har ännu flera fördelar.

Läs mer

Vad består dina rör av? 4 sätt att veta!

Gamla gjutjärnsrör håller i cirka 50 år innan de börjar rosta sönder och skapa problem. Är du osäker på vilket material dina rör består av? Läs vidare så guidar vi dig!

Läs mer