Ta reda på i vilket skick avloppen är i din villa

Boka en kostnadsfri rörinspektion

Relining

på bara 4 dagar!

Enklare avloppsrenovering med relining

I Lauri Kemiläs och hans hustrus villa från 1968 började avloppen med åren visa tecken på stopp. Paret tog in offerter från olika firmor, men valet föll på LVIturva på grund av de kändes mest noggranna och pålitliga. Avloppsrenoveringen utfördes med relining sommaren 2016.

Skälet till renoveringen var att avloppen med åren börjat visa tecken på stopp. Avloppen bubblade och drog inte ordentligt. Det visar på att rören hade börjat täppas till, säger Lauri Kemilä.

Inga oförutsedda extrakostnader

Lauri tog in offerter från några olika firmor, men anlitade till slut LVIturva för att utföra renoveringen. 

- Firman kändes noggranna i sina förberedelser och filmning av avloppen. Offerten var inte den billigaste men de verkade mest pålitliga. Offerten var utformad som så att vi inte skulle få några extra kostnader även om det under arbetets gång skulle inträffa något oväntat, berättar Lauri om faktorer som påverkade valet.

Relining enklare och smidigare än stambyte

Paret ville helst undvika ett traditionellt stambyte där alla rör behöver grävas fram, därför passade reliningmetoden bäst för dem.

- Om vi hade stambytt skulle vi haft en mycket större renovering framför oss. Med relining var det inte nödvändigt att gräva och riva upp, berättar Lauri.

Renoveringen utfördes inom den överenskomna tidtabellen i juli. Arbetena inleddes på måndagen och avslutades på torsdagen. Under hela renoveringen bodde paret i huset, vilket enligt Lauri fungerade nästan som vanligt förutom att man inte kunde hälla ut vatten i avloppen.

”Nu verkar avloppen fungera som de ska”

Lauri är nöjd med resultatet av reliningen. Stoppen i avloppen har nu försvunnit och det rinner på ordentligt. Hemmet blev inte heller stökigt efter att arbetena slutförts eftersom firman städade upp efter sig. 

– Avloppen verkar nu fungera som de ska och felansvaret gäller i 10 år. Jag kan rekommendera LVIturva till de som överväger en liknande renovering. I vårt fall förlöpte allt utan problem och montörerna som utförde arbetena gjorde det bra och smidigt, sammanfattar Lauri.

Läs också

Kluckande ljud var tecken på akut renoveringsbehov

VVStryggs säljare Ganni hörde av sig för att informera om den kostnadsfria rörinspektionen firman erbjuder. Perfekt timing visade det sig, då Anna Britta just upptäckt mystiska, kluckande ljud från avloppet.

Läs mer

Avloppsrenoveringen tog bara fyra dagar

En representant kom på besök för att göra en kostnadsfri inspektion. Han filmade rören, men kameran kunde inte passera genom beläggningarna på alla ställen. Vatten kunde fortfarande rinna genom rören men renoveringsbehovet var helt klart akut!

Läs mer