Ta reda på i vilket skick avloppen är i din villa

Boka en kostnadsfri rörinspektion

Relining

på bara 4 dagar!

Kostnadsfri kartläggning slog Joni – som avslutning på sommarsemestern hade husets avlopp renoverats

Joni Rapanens egnahemshus, byggt 1962, har genom åren renoverats fullständigt. Som avslutning på renoveringscykeln beslöt han att låta utföra en avloppsrenovering. LVIturva utförde saneringen då invånarna var på en semesterresa varför inga specialarrangemang gällande boendet behövde göras. 

- Jag lät göra avloppsrenoveringen då de ursprungliga avloppsrören av gjutjärn redan var mer än 50 år gamla. Då huset även i övrigt börjar vara fullständigt renoverat passade det bra att utföra även avloppsrenoveringen. Om huset någon gång ska säljas går det betydligt lättare och snabbare tack vare detta, berättar Joni om bakgrunden till renoveringen.

- Det var inte egentligen några problem med avloppen utan i stället bekymrade deras ålder och risken för brott på rören.

LVIturva utförde en kostnadsfri kartläggning

Joni träffade på LVIturva då han på nätet och olika forum sökte information om rörmokare, och kunders erfarenheter. LVIturva fanns bland de företag som erbjöd gratis avloppskartläggning för att utreda behovet av renovering.

- Jag hade ingen aning om hur mycket gjutjärnsrör som går under huset. Genom kartläggningen och avloppsfilmningen, som gjordes i samband med den, fick jag veta hur mycket rör det finns och i vilket skick de är.

- De hade också med sig ett modellrör som visade hur det färdiga röret blir då infodringen görs inne i gjutjärnsröret. Det var en mycket övertygande detalj, minns Joni.

Renoveringen gjordes medan vi var på semesterresa

Före beslutet om att renoveringen ska utföras kartlade Joni ännu renoveringens prisuppgifter bland sina vänner som bor i liknande hus. Då man nått samförstånd om priset och tidtabellerna också passade beslöt han att renoveringen skulle utföras.

- I LVIturvas kalender råkade det i slutet av sommarsemesterperioden finnas en lucka just den veckan då vi var på väg på semesterresa.

- Jag sade att då jag kommer tillbaka så ska allt vara uppstädat och renoveringen klar. Det var min önskan och den uppfyllde de, konstaterar Joni.

Slutresultatet överraskade

Med avloppsrenoveringen fullbordades husets renoveringscykel. Joni är nöjd med renoveringen som utförts enligt avtalen och han berättar att han överraskats av hur väl avloppen fungerar.

- Jag trodde att förändringen inte skulle märkas så mycket, men avloppen drar nu betydligt bättre. Tvättställen töms snabbare än tidigare, berättar Joni.

 - Speciellt belåten är jag över att den önskade tidtabellen höll. Det kan vi vara verkligt nöjda över för det är nuförtiden i alla saneringsprojekt rätt så ovanligt, konstaterar Joni till slut.

Läs också

Enkel infodringsmetod möjliggjorde en mindre avloppsrenovering

Renoveringen inleddes eftersom avloppen under det senaste året hade visat tecken på proppar. Avloppen bubblade och vattnet rann inte undan ordentligt. Det var dags att få dem åtgärdade.

Läs mer

Den enkla och snabba avloppsrenoveringen tog bara fyra dagar

En representant kom på besök för att göra en gratis kartläggning. Han filmade rören och kameran kunde inte passera genom beläggningarna på alla ställen. Vatten kunde fortfarande rinna genom rören men renoveringsbehovet var helt klart akut!

Läs mer