Ta reda på i vilket skick avloppen är i din villa

Boka en kostnadsfri rörinspektion

Relining

på bara 4 dagar!

Relining av avlopp i villa

Relining är ett alternativ till stambyte, där man istället för att byta ut rören installerar ett nytt rör inuti de gamla ledningarna. Du slipper riva upp väggar och golv och kan bo kvar hemma under renoveringsarbetet, som tar mindre än en vecka. Det är dessutom billigare än stambyte.

Med VVStryggs relining får de nya rören en beräknad hållbarhet på 50 år, lika länge som om de hade bytts ut med stambyte.


Två typer av relining

Det finns två typer av relining: strumpmetoden (eller rörinfordring) och lösplastmetoden (eller sprutmetoden). Dessa är dock två helt olika renoveringssätt som inte bör blandas ihop.

Vid lösplastmetoden sprutas en beläggning in i röret för att skydda det från slitage och reparera fina sprickor. Vi rekommenderar aldrig denna typ av avloppsrenovering. Beläggningens livslängd är endast 10‒15 år, därefter måste rören bytas ut. 

På VVStrygg jobbar vi endast med strumpmetoden. Den innebär att man för in en mjuk epoxiplaststrumpa i de gamla ledningarna. När epoxin torkar hårdnar strumpan och förvandlas till ett hållbart avloppsrör. Det nya rörsystemet är självbärande – därför påverkar inte de gamla rörens hål och sprickor slutresultatets kvalitet.

Strumpmetoden är liksom lösplastmetoden enkel att genomföra men mycket mer pålitlig och hållbar. Även om den är något dyrare än lösplastmetoden, är den på sikt ett klart bättre alternativ.


Kostnadsfri avloppsfilmning för villor

Bor du i en äldre villa med orenoverat avloppssystem lönar det sig att beställa en rörinspektion med filmning. Med vår kamera upptäcker vi blockeringar och sprickor i rören och ger dig information om avloppets tillstånd. Bedömer vi att en relining är aktuell får du även en kostnadsfri offert.

Besöket är helt kostnadsfritt utan förbindelser, så tveka inte att boka in ditt besök idag!

Boka din kostnadsfria rörinspektion här